Uddannelsen som Familiegruppepædagog er et 40 timers kompetencegivende efteruddannelsesforløb, og forudsætter at du er uddannet pædagog. Uddannelsen veksler mellem teoretiske oplæg, aktiviteter, øvelser og cases. Den gennemgående teoretiske tilgang er den systemiske og anerkende teori, og vil arbejde med f.eks.: Maturana, Bateson, Karl Tomm, Steven Shazer/Enzo kimm, Ben Furmann, Marlborough projektet i London, D. Stern, W.R. Bion, Mads Hermansen m.m.
Du får på den måde en grundig indføring i den systemiske teori, og hvordan den kan anvendes i forhold til den pædagogisk praksis i en Familiegruppe.
Familiegrupper kan oprettes som en selvstændig enhed som får tilført familier fra flere daginstitioner, eller der kan oprettes en Familiegruppe i den enkelte daginstitution. Familiegrupper oprettes når der er behov for en særlig indsats (forbyggende indsats) for børn mellem 3-6 år. Formålet med en Familiegruppe er at øge børnenes sociale / relationelle kompetencer og sikre børnene bedre trivsel i daginstitutionen.
Familiegruppen er et tilbud til forældre der 2 dage om ugen i 12 ugen, sammen med deres barn, gerne vil gøre en indsats for, at barnet udvikler nye kompetencer og får nye færdigheder.
Familiegruppen kan være en god ide for børn der gerne vil blive bedre til:
- at kunne koncentrere sig
- være godt til at blive hentet og afleveret
- kunne sidde stille
- lytte til pædagogen / kollektive beskeder
- ha´ det godt socialt med kammeraterne
- kunne lege uden at komme i konflikt
- være mere udafvendt
I Familiegruppen arbejder pædagoger som har taget et kursus og uddannet sig til Familiegruppepædagoger. Uddannelsen er et ca. 40 timers forløb som UPP-konsulenterne udbyder i hold af max. 20 pædagoger af gangen.
Er I interesseret i opstart af en Familiegruppe i jeres institution eller kommune, så send os en mail og book et formøde, og vi vil kontakte jer.