Kurser 2025 / Introduktion til Supervision

Introduktion til Supervision

Introduktionskursus til kollegial / individuel vejledning og supervision
 
 
Målgruppe: Nyuddannede lærere, pædagoger og studerende – samt lærere/
                 pædagoger med interesse for vejledning og supervision.
 
Varighed: 8 forløb af 3 timer
 
Holdstørrelse: Max. 10 deltagere
 
Kursisterne vil blive inviteret til at være en del af en udviklende, samskabende gruppe. Dette praksis fællesskab vil gennem hele forløbet fungere som overordnet ramme for kurset.
 
Formål:
 
At kursisterne får indsigt i supervisions metodik, de bagved liggende læreprocesser, og konkrete værktøjer som kvalificerer den kollegiale teamsupervision såvel som kendskab/fortrolighed med individuel supervision. Kurset er inspireret af systemisk tænkning, og indeholder såvel teori, praktiske øvelser og proces refleksion/ evaluering. Vi benytter os af det reflekterende team og de fremkomne refleksionsprocesser som et vigtigt grundelement i læreprocessen.
 
Der vil blive arbejdet i store og små grupper, for hver kursusgang vil der blive taget udgangspunkt i konkrete faglige problemstillinger fra deltagerne. Supervisionsrummet vil være et trygt og anerkendende læringsrum, som vil være afhængigt af gensidig tillid, respekt og klare spilleregler. Deltagerne vil derved gennem en regelstyret/ processtyret samtale med kollegaer få både overblik over egne ressourcer og inspiration til det videre fag-personlige arbejde.
 
 
Mål:
 
Målet for dette kursus er at deltagerne får kendskab til/tilegner sig konkrete kompetencer i forhold til at være aktive deltagere i såvel individuelle som kollegiale vejledning og supervisionsforløb. Dette indbefatter bl.a. at kursisterne gennem en anerkendende tilgang vil blive introduceret til:
 
  • Aktiv deltagelse i praktiske supervisionsforløb for at skabe en klar procesbevidsthed. 
  • Systemteori og relevant supervisions teori. 
  • Processuel ledelse og analyse af supervisionsforløb herunder introduktion til afslappet parathed/frit flydende bevidsthed,aktiv lytning og sansning, meta kommunikation, opmærksomhed på rolle og professionalisme og dissociering som evalueringsredskab. 
  • Indtagelse af fokusperson-rollen/supervisand i et supervisionsforløb med en særlig opmærksomhed på kontraktforhandling. 
  • Aktiv deltagelse i det reflekterende team for derigennem at arbejde med egne refleksive og kommunikative kompetencer. 
  • Aktiv deltagelse i et individuelt supervisions forløb for derigennem at arbejde med egne refleksive kompetencer. 
  • Træning og introduktion til forskellige interview-teknikker f.eks. lineære, refleksive og cirkulære spørgeteknikker.
 
Efter kursusforløbet vil kursisterne have tilegnet sig basiskundskaber til at kunne deltage i såvel individuelle som kollegiale vejledning og supervisions forløb.
 
 
 
 
 
 
Vi etablerer løbende nye hold - og  planlægger hold fra mandag - onsdag eller ons - fredag. 
 
De forskellige øvelser, aktiviteter og gruppearbejder forudsættet et minimum på 8 deltagere, og et max. deltagerantal på 10 personer.
 
Send meget gerne en mail med deltagerantal, og book gerne et uforpligtende formøde for præsentation af kursusforløbet.
 
UPP-konsulenterne
 
Tilmelding på: upp-konsulenterne@hotmail.com
www.upp-konsulenterne.dk | CVR: 35638369 | Kildegårdsvej 5, 4200 Slagelse - Denmark | Tlf.: +45 93914808 | upp-konsulenterne@hotmail.com